Mit kérdezz a bébiszittertől? (kattints a képre!)

nanny 155008519_e7023db2cb_m.jpg

Megjelent a könyvem!

FB borítóhoz könyv (281 x 382) (200 x 272).jpg

Dolgozó mami

FIGYELEM, ezen a blogon a kommentelés, kérdezés lehetősége megszűnt, ha kérdésed van, szeretettel várlak az új honlapomon: www. dolgozomami.hu/blog

ÚJ Dolgozó mami honlap!

banner blogponthura.bmp

Utolsó kommentek

Karriertippek és munkajogi tanácsok dolgozó vagy állást kereső kismamáknak, anyukáknak!

2011.02.22. 10:47 Dolgozó mami

Látogatás a cégnél babázás alatt

Címkék: anyaság karrier tippek anyukáknak gyes/gyed alatt

Egy nagyon kedves barátnőm kérdezte meg tőlem pár hónappal ezelőtt, hogy mikor érdemes bejelentkezni szülés után a munkáltatójánál, mikor menjen be látogatni, és hogyan is kezelje az egész helyzetet. Manapság - amikor nagyon sok anyuka azon izgul, hogy GYES után nem küldik-e el az első adandó alkalomnál - tényleg nagyon tudatosan kell még ezt is tervezni és szervezni, hiszen 2-3 otthon töltött év alatt nagyon sok minden megváltozik a munkahelyedet, így visszatérve sokszor egy másik bolygón érezheted magad. Az sem árt – sőt! – ha érzi a cég, a főnököd, a kollégák, hogy egy kicsit visszavágysz és majd idővel jönni is fogsz, hogy újra erősítsd a csapatot. Nézzük tehát, mit tegyél, hogy ne felejtsenek el!

 
Az első hetekben-hónapokban bizonyára örülsz, ha a sarki boltba le tudsz ugrani (micsoda élmény már az is), de amikor már nagyobb a pici, jó alkalmat ad például az első látogatásra a hivatalos dokumentumok elintézése, pl. a TGYÁS után a fizetés nélküli szabadság igénylése. Ahhoz, hogy biztosan jól sikerüljön az első látogatásod, érdemes már a várandósság alatt megtudakolni, hogy mi a bevett szokás a cégnél, van-e például baba-mama klub, ahol a cég kismamái összegyűlnek bizonyos időközönként. Egyáltalán szeretik-e, ha babával mész be, vagy inkább csak te magad látogasd meg a kollégáidat? Ha a baba végigordítja az egész időt, nem lesz túl kellemes, ráadásul te sem tudsz olyan jól „érvényesülni”, kérdezni, információkat gyűjteni. Tipp: ha megoldható, menjen veled a párod, így ha a porontyotok úgy dönt, hogy márpedig ő „leégeti” anyut, akkor van kinek lepasszolni, míg te értelmes emberi társalgást tudsz folytatni.
 
Érdemes az időpontot is okosan megválasztani, lehet, hogy egy péntek délután nem zavarsz annyira, mint hétfő délelőtt, amikor mindenki rohangál, mint pók a falon. Ha előre odaszólsz, hogy mész, megbeszéled a főnököddel, vagy a HR osztállyal, biztosan nem lesz gond a hirtelen és váratlan feltűnésed, ráadásul mindenkivel tudsz majd találkozni és beszélgetni, akivel akarsz, vagy akivel ajánlott. Próbáljátok meg a kicsi alvásidejét az oda- vagy visszaútra időzíteni, így talán ő is jobban viseli majd a kiruccanást.
 
És hogy miről beszélgessetek? Hát először biztosan a picúr lesz a fő beszédtéma, de egy idő után okosan tereld a szót az aktuális ügyekre, kérdezd meg, hogy állnak azok a dolgok, amikben még te is részt vettél, vannak-e újabb projektek, fejlesztések, szervezeti változások, milyen volt az elmúlt év eredménye, mi van a te korábbi ügyfeleiddel… Bármi, ami a te munkaterületedhez tartozik, fontos információ lehet számodra. Így egyrészt viszonylag naprakész maradsz a céges ügyekből, és másrészt ki tudod mutatni az érdeklődésedet, ami nem mellékes, ha azt szeretnéd, hogy amikor újra visszatérsz, szívesen fogadják a jöttödet.
 
És utoljára, bár nem utolsósorban: ügyelj arra, hogy ápolt, kellemes, lehetőleg a munkahely öltözködési stílusának megfelelő megjelenésed legyen. Különösen fontos ez, ha esetleg időközben új főnök került a csapat élére, és te hozzá fogsz majd tartozni, ha visszamész. Nagyon kényelmes a kinyúlt melegítőalsó és a pamut póló odahaza, de erre a kis időre légy újra „dolgozó mami”, akiről nem látszik, hogy éjjel ötször kelt fel a porontyához, és aznap minimum háromszor lett lebukva, leböfizve, spenóttal leberregve… aztán ha majd hazaértek, nyugodtan visszacsúnyulhatsz – ahogy én szoktam (magamra  is) mondani - GYES-es anyukává!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dolgozomami.blog.hu/api/trackback/id/tr782672854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása