Mit kérdezz a bébiszittertől? (kattints a képre!)

nanny 155008519_e7023db2cb_m.jpg

Megjelent a könyvem!

FB borítóhoz könyv (281 x 382) (200 x 272).jpg

Dolgozó mami

FIGYELEM, ezen a blogon a kommentelés, kérdezés lehetősége megszűnt, ha kérdésed van, szeretettel várlak az új honlapomon: www. dolgozomami.hu/blog

ÚJ Dolgozó mami honlap!

banner blogponthura.bmp

Utolsó kommentek

Karriertippek és munkajogi tanácsok dolgozó vagy állást kereső kismamáknak, anyukáknak!

2011.05.10. 09:13 Dolgozó mami

A jó, a rossz, meg a fejvadász

Címkék: álláskeresés visszatérés munkába karrier tippek anyukáknak gyed/gyes után

"Állást keresek, igazán felhívhatna már egy fejvadász..." vagy "Fejvadászok jelentkezését várom..." Ismerősek ezek a gondolatok? És nem hívott fel? Hm... Hát, ez talán nem véletlen.  :-) Sokan nem tudják, hogy hogyan működik ez a szakma, mik a sajátosságai, ki is a fejvadász, és ki a munkaerő-közvetítő, a tanácsadó, a munkaerő-kölcsönző... Ma ennek járunk egy kicsit utána.

Az előbbi felsorolt szakmák egyik közös jellemzője, hogy mindannyian megbízásra dolgoznak, keresnek, kutatnak, és a céljuk az, hogy minél hamarabb, minél jobb jelölteket találjanak. Ám nagyon különbözik a keresési módszerük, az, hogy kiket keresnek, s éppen ezért egy pályázat lefolyása - lépései, időtartama, visszajelzésadás - is nagyon különböző lehet. Nézzük hát az alapoktól. A fejvadász - ahogy a nevében is benne van, "fejet vadászik", azaz a legtöbb esetben egy-egy iparág, szakma közép- és felsővezetői, vagy ritka specialistái között keresi az ügyfelének megfelelő jelöltet. Kevés jelölt közül tudnak választani, hiszen ritka szakemberekről beszélünk, s éppen ezért nem is a szokásos hirdetési eszközökkel dolgoznak. Sokszor nem is fogadnak be önéletrajzot, nem építenek adatbankot, minek? Ha nekik kell valaki, úgyis megtalálják. Legtöbbször kutatókat - research munkatársakat - vesznek igénybe, akik hónapok, évek alatt feltérképezik a piacot, az iparági sajátosságokat, megtanulva az adott iparág(ak) minden kis részletét, és ha azt mondják nekik, hogy gyógyszeripari kereskedelmi vezető, akkor azonnal van egy kis listájuk (legalábbis a fejükben), hogy hogyan is induljanak el, kiket lehetne felhívni. Éppen ezért a módszeres és kitartó kutatásért, előmunkáért, és az utána következő sok-sok kiválasztási kör miatt a fejvadász keresések lassabban teljesülnek, nem 2-3 hét az átfutási idő. Ha tehát ezzel találkozol, ne lepődj meg, légy türelmes! És ha már itt tartunk: fejvadásszal általában nem úgy találkozol, hogy bejelentkezel hozzá, hogy "csókolom, állást keresek", mert ha szüksége van rád - ő fog hívni téged. Ha nincs szüksége rád, nem hív :-). De lehet, hogy nincs neked állásajánlata, ellenben piaci információra lenne szüksége tőled, és ebben az esetben jó segíteni neki, hiszen így a saját kapcsolati tőkédet fejlesztheted.

A munkaerő-közvetítő cégek - akár szellemi, akár fizikai munkakörökkel foglalkoznak - inkább több hirdetést és adatbázist használnak a megbízásaik teljesítése során. Itt már több esélye van egy "halandó" munkavállalónak is :-), hiszen nem (csak) ritka és magas pozíciókkal foglalkoznak, könyvelő, bérszámfejtő ugyanúgy van náluk, mint értékesítő vagy raktáros. Érdemes bejelentkezni az adatbázisukba, és rendszeresen figyelni a hirdetéseiket. Még sajnos mindig érződik a válság hatása a munkaerő-piacon, így egy-egy népszerűbb hirdetésre 1-2 nap alatt akár 1000 önéletrajz is érkezhet. És ha te lennél ott az 1000 önéletrajzzal, mit csinálnál? Hát, valószínűleg azt, amit ők: kezdenéd az elején, és akit elérsz telefonon, azt behívod, akit nem, azt félreteszed, és később próbálod újra. Tehát a gyors reagálás egy ilyen helyzetben kulcsfontosságú lehet: figyelni a telefonra, lehetőleg minél hamarabb interjúra menni, ha hívnak. A közvetítő cég munkatársa, a tanácsadó általában minden információt elmond, amit tudnod lehet első körben, és illik a bérről is beszélni, bár ez nem minden esetben van így. Ha ők sem kaptak információt a megbízótól, akkor ugye nehéz téged is informálni... Arról, hogy ki jut ki a megbízó céghez bemutatkozni, két lépésben döntenek, először a tanácsadó a veled folytatott interjú alapján, s ha ő ajánlott téged, akkor a megbízója dönti el, hogy szeretne-e veled személyesen is találkozni. Fontos még arra figyelned, hogy a tanácsadó bizony az ügyfél szemével néz téged, tehát ugyanúgy kell megjelenned, viselkedned, beszélned, mintha a leendő munkáltatódnál lennél. Azonban mivel az ő érdekük a két fél sikeres összehozása - ez elsősorban az elvárásokat és a bérigényeket illeti - ha ügyesen kérdezel és válaszolsz, sokat megtudhatsz tőle, például hogy a bérigényed mennyire reális. Ha 2-3 éve nem dolgozol, hanem odahaza vagy a babával, nyugodtan mondd el neki, hogy a bérek tekintetében nem vagy túl tájékozott, és bár körülnéztél a piacon interjúra készülve, de megköszönnéd, ha segítene egy kicsit, hogy mi is ennek a munkakörnek az "ára" jelenleg.

A munkaerő-kölcsönző cégeket - bár sokan nem ajánlják és félnek tőlük, mert kellemetlen asszociációik vannak - én mindenképpen ajánlom. Amennyiben bejelentve foglalkoztatnak, akkor ugyanolyan biztosítotti időd lesz, mintha bárhol máshol dolgoznál., tehát nem kell félned attól, hogy nem vagy biztosítva, vagy fizetik ki a  béred Az ilyen cégek lényege hogy a kiválasztás után náluk vagy alkalmazásban, tőlük kapod a béredet, de a megbízójuknál végzed a munkádat, oda jársz nap, mint nap. Lehet a foglalkoztatás határozott idejű, de határozatlan is, és az önéletrajzodban akár végig a kölcsönző cég neve állhat, akkor is, ha te közben 3 különböző ügyfelénél dolgoztál. Sokat lehet így tanulni, tapasztalatot szerezni, sok különböző céget megnézni, megismerni. Ha babázás után újra vissza szeretnél térni a munka világába, és nem a régi munkáltatódhoz, ideális ez a forma, hiszen néha kevésbé erős a kiválasztás (mert hogy úgyis csak ideiglenes munkára kell a jelölt), de gyakran végződik a munkaerő-kölcsönzés állományba vétellel, ha a megbízó annyira elégedett a kölcsönzött dolgozóval, hogy a sajátjának szeretné ezen túl.


Önéletrajzot írnál, pályáznál, de nem tudod, hogyan kell? Iratkozz fel most a Dolgozó mami hírlevélre, és ingyen megkapod az önéletrajzírásról szóló hírlevél sorozatomat (amit ugyan kifejezetten anyukáknak készítettem, de apuka  is hasznosíthatja a benne írtakat). A hírlevélben adott tanácsaimmal fokozatosan, lépésről lépésre javítjuk ki az önéletrajzod gyenge pontjait! Érdekel? Kattints ide!

 

(photo by Matthew Yeo)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dolgozomami.blog.hu/api/trackback/id/tr782864769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása